Japan Display е компания, която бе създадена след като Sony, Hitachi и Toshiba сляха своите бизнеси с мобилни дисплеи. Идеята е заедно да комбинират усилията си в създаването на по-добри продукти и така да бъдат по-конкурентни на китайските и корейските производители. Смартфоните Xperia също използват дисплеи на Japan Display. Oт компанията потвърдиха, че са стартирали масовото производство на ново поколение 5-инчови LTPS LCD панели за смартфони.

 

Данните разкриват, че въпросните дисплеи поддържат WQHD резолюция от 2560х1440 пиксела при плътност от над 500ppi, предаде gsmarena. Japan Display са използвали нова технология и материали в производството, което да минимализира консумацията на енергия. Благодарение на тях се подобрява и качеството на изображенията. Самият дисплей има вграден чип, който позволява да се мащабират кадрите от 1080р в 1440p резолюция.

 

Успоредно с това компанията представи и второто поколение на Pixel Eyes in-cell технологията, позволяваща да се премахнат рамките около дисплея и да се гарантират по-тъмни нюанси на черното. Новите дисплеи ще са достъпни за производителите в края на следващия месец. Това означава, че първите устройства с тях на пазара вероятно ще се появят през втората половина на настоящата година.

 

Вижте как до 2020г. повечето смартфони ще имат OLED дисплеи