Мобилните устройства, които имат гъвкави дисплеи имат потенциала да се превърнат в следващата голяма революция в технологичната индустрия. Samsung е една от компаниите, която инвестира най-много средства в разработването на тази иновации, но все още изпитва известни производствени проблеми на първите си джаджи с такъв дизайн. Японският производител Japan Display демонстрираха възможностите на уникален прототип на смартфон, който може да превърне тази иновативна идея в реалност. 

 

Най-интересната характеристика на устройството е възможността да се сгъва по същия начин, както бихте го направили с книга, съобщава TechRadar. Самият дисплей разполага с два отделни LCD панела, които са свързани помежду си с рамка, чиято големина е приблизително 2 милиметра. Всеки един от тях може да се използва отделно, което означава, че можете да стартирате любимата си игра на единия дисплей и да се ровите във Facebook едновременно. Japan Display смятат да лицензират технологията за други производители. 

 

Според официалните данни компанията ще е готова да стартира масовото производство от лятото на 2017г. Допълнително ще разберем детайли за това кой ще е първия производител, който ще използва технологията на Japan Display. Прогнозите разкриват, че през лятото на 2017г. тя ще е в състояние да произвежда масово първите си гъвкави дисплеи за смартфони. Подобна иновация може да промени изцяло начина, по който изглеждат джаджите ни. 

 

Вижте защо графенът е най-подходящ материал за създаване на гъвкави дисплеи