Japan Display (JDI) е един от най-големите производители на LCD дисплеи в света и водещ доставчик на компоненти за смартфоните на Apple. Oчакваният преход към OLED технолологията, обаче поставя сериозни въпросителни около бъдещето на jDI в индустрията. Желанието на Apple да спре да използва LCD дисплеи заплашва да застраши сериозно бизнеса на японския производител. Решението е да се ускори производството на OLED дисплеи oт JDI. 

 

Именно заради това компанията планира да привлече финансови инвестиции в размер на $990 млн., съобщава Reuters. Разпространението на новината в интернет предизвика ръст в акциите на JDI от 10% на борсите. Плановете на компанията предвиждат получаването на $720 млн. от инвестиционна група, ръководена от Silkroad Investment Capital. Oстаналата част от сумата в спасителния план на JDI се очаква да бъде осигурена от сделка с японското правителство.

 

 

Aко компанията не стартира производството на OLED дисплеи рискува да бъде изключена от веригата за доставки на Apple, което ще се отрази много негативно на приходите им. Предстоящата инвестиция може да превърне JDI в един от основните хардуерни партньори при създаването на новите версии на iPhone и да утвърди позициите им в индустрията. Очаква се до няколко дни да разберем повече детайли за спасителния план, който трябва да превърне JDI във водещ производител на OLED дисплеи.

 

Още от Digital: Пазарът на OLED дисплеи ще отчете ръст от 13.8% през 2019г.