Viber обяви официално, че Джамел Агауа се присъединява към екипа на компанията като главен изпълнителен директор. Той ще работи усилено в посока ускоряване развитието на иновативни функционалности на апликацията и увеличаване броя на потребителите на платформата по света. Djamel Agaoua (Джамел Агауа) е предприемач с дългогодишна история в технологичната индустрия, основател и топ мениджър на успешни компании в Европа и Силиконовата долина. Като главен глобален изпълнителен директор на Viber, целта му е да наблегне върху развитието на иновативни функции, договарянето на нови стратегически партньорства и увеличаване броя потребители по света.

 

Джамел Агауа е френски гражданин, който от години живее и работи в Силиконовата долина. Преди да оглави Viber, Джамел заема длъжността главен изпълнителен директор на MobPartner, успешна глобална мобилна компания за технологични решения в областта на рекламата, придобита от Cheetah Mobile през март 2015 г.Агауа се присъединява към сегашното ръководство на компанията, като Майкъл Шмилов вече ще заема позицията главен оперативен директор на Viber и двамата ще работят в тясно сътрудничество по стратегически проекти.

 

Агауа има доказан опит в иновациите и лидерството, като е заемал множество позиции на главен изпълнителен директор в кариерата си. Агауа е съосновател на AchatPro, компания за предоставяне на „софтуер като услуга“, и я води до придобиването ѝ от Hubwoo през 2008 г. Той също е бил и втори главен изпълнителен директор на B-Process, платформа за електронно фактуриране на принципа „софтуер като услуга“, придобита от Ariba през 2011 година. От 2012 г. Джамел Агауа е главен изпълнителен директор на MobPartner, придобита през април 2015 г. от Cheetah Mobile (NYSE: CMCM), третият по големина разработчик на приложения в света. Той е и старши вицепрезидент Глобални продажби на Cheetah Mobile, компанията-майка.

 

Още от Digital: Как работи функцията Secret Messages във Viber