Huawei си поставиха преди четири години амбициозната цел да изпреварят Apple и Samsung в пазара на смартфони. Мнозина определиха тази възможност като нереалистична, но само за две години китайския производител се превърна в сериозен фактор в индустрията.

Впечатляващите иновации и камера технологиите в смартфоните от Huawei Mate и Huawei P сериите позволиха на Huawei да започнат да продават повече устройства от Apple.

Компанията започна да скъсява дистанцията от Samsung приближавайки се максимално към лидерската си позиция в световния пазар на смартфони. Търговските санкции, които САЩ започна да налага на Huawei, обаче объркаха сериозно плановете на компанията. В продължение на няколко тримесечия САЩ продължи да санкционира някои от най-големите производители, които си партнират с Huawei.

Всичко това изключи компанията от веригата на доставки и затрудни сериозно производството на смартфони. Вече се работи усилено над HarmonyOS, която ще се превърне в алтернатива на Android, като се наложи дори продажната на бизнеса със смартфони Honor.

 

 

Въпреки специфичната ситуация се очаква Huawei P50 да бъде представен през март. Премиерата на флагманите от серията ще са ключови за присъствието на Huawei в индустрията през 2021г. Сега разбираме нови данни, които потвърждават, че ще видим три различни модела, както и част от спецификациите на устройствата.

Huawei възнамеряват да продават две версии на P50 Pro на глобалния пазар, като едната ще работи с Android, а другата с Harmony OS. Taзи версия ще има извит дисплей, който ще е с големина от 6.6  инча. Високата производителност ще се гарантира от 5-нанометров Kirin 9000 процесор, който е произведен с 5nm технология.

Потребителите ще могат да избират между версии с 6GB/8GB RAM и 128GB/256GB памет. В същото време стандартната версия на Huawei P50 ще предложи 6.1" или 6.2" AMOLED екран. Най-скъпата версия ще е Huawei P50 Pro Plus, която ще има 6.8" дисплей, който е извит от четирите страни.

 

Oще от Digital: Huawei P50 Pro ще има Watefall дисплей и нова камера за селфита