Sony възнамеряват да имат силно присъствие на изложението IFA 2019 в Берлин, което ще се проведе в началото на септември. Компанията ще представи няколко нови устройства, сред които и наследник на Xperia 10. Този модел ще допълни и дългоочаквания флагман на събитието, което най-вероятно ще дебютира под името Sony Xperia 20. Сега за първи разбираме какво да очакваме от смартфона, който ще замени Xperia 10 в портфолиото им.

 

Новият смартфон ще е оборудван с 6-инчoв дисплей, който поддържа Full HD+ резолюция при съотношение от 21:9. Taзи характеристика ще го превърна в оптимално решение за гледане на мултимедия и видео, както и за работа с мобилни приложения и игри. Sony Xperia 20 ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 710 процесор, който е допълнен от 4GB или 6GB RAM. Вграденият капацитет за съхранение на данни варира между 128GB и 256GB, информира gsmarena.

 

 

В задната част има две камери с 12-мегапикселова резолюция, както и 5МР сензор за селфита отпред. На този етап това са всички детайли, с които разполагаме за наследника на Xperia 10. Можем да се надяваме, че в оставащите седмици преди премиерата ще разберем повече за техническите характеристики на смартфона. Със сигурност Sony ще бъдат една от най-активните компании в глобалния пазар на смартфони на изложението IFA 2019.

 

Още от Digital: Kакъв хардуер ще имат смартфоните с Android от висок клас през 2020г.