Вече ви информирахме, че Huawei искат да превърнат Honor в четвъртия най-голям производител на смартфони в света. Амбициозната стратегия на компанията в мобилната индустрия ще продължи все повече да е фокусирана върху този бранд. Huawei вече тестват още две устройства с Android, които носят имената YAL-L21 и YAL-L41. Информацията е свързана с регистрацията им пред Евразийската икономическа комисия (ЕИО), която разкрива, че смартфоните ще се продават в Европа като Honor 20 и Honor 20 Pro, съобщава GizmoChina.

 

Първият модел ще е оборудван с 6.1-инчов OLED дисплей с Notch прорез в горната част и също така ще предложи сензор за пръстов отпечатък от шеста генерация, който е вграден в екрана. Honor 20 ще има 3650mAh батерия, която поддържа опция за 22.5W бързо зареждане, както и 32-мегапикселова камера за селфита. В същото време на гърба има тройна камера, включваща съчетание от 48MP основен сензор, 20-мегапикселов Super Wide-Angle и 8MP телефото обективи. Предвидена е и опция за трикратен оптичен зуум.

 

 

Honor 20 Pro доразвива тази концепция и ще предложи четири сензора в задната част, като основния e Sony IMX600 обектива на Huawei P30 Pro. Oперационната система е Android Pie с последната версия на интерфейса EMUI. Потребителите ще могат да избират между конфигурации с 6GB RAM и вградена памет от 128GB. Смартфоните работят с Kirin 980 процесор. Официалната премиера вероятно ще стане факт на 25 април, когато ще разберем кога стартират продажбите в Европа. Цената ще е от порядъка на $445.

 

Oще от Digital: Honor ще представят 5G смартфон през втората половина на 2019г.