Финландският производител разчита предимно на устройствата от ниския и средния ценови клас, за да генерира приходи. Вече ви съобщихме, че смартфоните Nokia имат най-надеждни софтуерни актуализации към Android. На практика това означава, че ще получават най-бързо новите версии на операционната система, както и пачовете за сигурност на Google.

HMD Global ще продължат с този ангажимент и обещават да предложат ъпдейт към Android 11 дори за най-евтините си предложения. Успоредно с това компанията заложи на интересна стратегия да вдъхне нов живот на легендарни модели от миналото Най-подходящият пример определено е модерната версия на Nokia 3310, който е един от най-продаваните модели  на компанията досега.

HMD Global са доволни от реакцията на потребителите към смартфона и планират да вдъхнат нов живот и на други култови предложения, които бяха популярни преди години. Този път вниманието им е насочено към модерна версия на бизнес ориентирания Nokia 6300, който дебютира през 2006г., както и иновативните слайдери от гамата Nokia 8000 Series.

 

 

Компанията все още не е представила официално устройствaтa, но благодарение на NokiaPowerUser вече знаем какви подобрения да очакваме. Данните разкриват ключови детайли за техническите спецификации, включително факта, че Nokia 6300 4G и Nokia 800 4G ще работят под управлението на Kai OS.

Това е операционна система за бюджетни устройства, която ще замести традиционния интерфейс на Android в смартфоните. Nokia 6300 4G ще предложи 2.4-инчове дисплей, едноядрен процесор, 512MB вградена памет и 4MB RAM. Вградената батерия е със заряд от 1500mAh, което е напълно достатъчно за хардуера на това устрoйство.

Потребителите ще могат да използват microSD карти, както и да избират между версии в Charcoal, Cyan & White цветове. В същото време Nokia 8000 4G споделя повечето характеристики, но има по-голям 2.8" дисплей. Предвидена е още поддръжка на GPS, GLONASS и Bluetooth 4.0. Oпциите за избор включват Black, Gold, Blue и White.

Двата модела предлагат 4G свързаност и слот за двe SIM карти. Цените все още не са потвърдени официално от HMD Global.

 

Oще от Digital: Nokia ще стартират ъпдейтите към Android 11 до края на 2020г.