Вече ви информирахме, че Sony разработват смартфон с шест задни камери. Сега в интернет бяха публикувани първите снимки, които разкриват дизайна на устройството. В момента Nokia 9 PureView е смартфона с най-много камери в индустрията, тъй като има пет обектива в задната част. Изглежда, че Sony искат да подобрят това постижение с новия си модел. Все още не знаем с какво име ще бъде представено устройството на пазара.

 

 

Снимките показват, че основната камера на смартфона поддържа 48-мегапикселова резолюция с променлива апертура от f/1.2 и f.2.4. В задната част са позиционирани още 12МР със същата апертура, както и още три обектива с 20МР, 16МР и 8МР резолюция с f/2.4. Последният шести обектив е 0.5-мегапикселов и ще е базиран на ToF технологията, съобщава GizmoChina. Oтпред има двойна камера, която съчетава 10МР камера за селфита и 0.3МР ТоF обектив.

 

 

Другите спецификации на смартфона вероятно ще включват дисплей с 4K резолюция и съотношение на екрана от 21:9, както и Qualcomm Snapdragon 855 процесор. На този етап не разполагаме с повече детайли за с първия модел на компанията с шест задни камери. Със сигурност тази характеристика ще се хареса на доста потребители. Sony продължават да работят усилено над смартфона и вероятно скоро ще разберем повече детайли за неговите възможности.

 

Още от Digtial: Sony разкриха защо смартфон камерите им изостават от конкуренцията