В последните седмици станахме свидетели на представянето на голям брой атрактивни устройства на водещите компании, които се възползват от предимствата на процесорите Intel Skylake. Новата архитектура на технологичния гигант предлага интересно съчетание между бърза скорост на работа и ниска консумация на енергия, а в оставащите дни до края на годината ни очаква премиерата на още по-достъпни лаптопи и компютри с чиповете Skylake. Любопитното е, че сега от DigitalTrends публикуваха интересни детайли от рекламни материали на Intel, хвърлящи малко повече светлина върху следващото поколение процесори на компанията. 

 

Първият факт, който привлича вниманието ни е името на наследника на Skylake платформата, което се оказва, че ще бъде Kaby Lake като основен акцент в тях ще бъде високата производителност. Новите процесори на Intel ще използват същия LGA 1151 Socket както техните предшественици, което означава, че ще са съвместими със сегашните 100 Series чипсетове и няма да се налага потребителите да си купуват допълнителен хардуер, за да ъпдейтнат към тях. Intel са разделили предстоящите процесори в три отделни категории, като те ще консумират съответно 35W, 65W и 95W енергия.

 

Платформата Кaby Lake ще включва поддръжка за Intel Optane, Тhunderbolt 3, Ready Mode и RealSense технологиите, а устройствата с тях ще могат да имат до 10 USB 3.0 порта. Все още не разполагаме с детайли за конкретните технически спецификации като работна честота и колко бърз ще е графичния им чип, но вероятно скоро ще научим повече детайли за подобренията, които ни очакват. Първите устройства с Kaby Lake няма да се появят на пазара преди втората половина на следващата година, което означава, че тепърва ще разбираме повече неща за тях.

 

Вижте колко бързи ще са мобилните процесори Intel Skylake