Новите смартфони на Apple ще бъдат представени само след броени дни и се очаква да използват OLED дисплеи. Най-съществените промени в iPhone 12 ще са свързани с другите хардуерни компоненти, като 5-нанометровите процесори и LiDAR сензорите. Това означава, че не ни очакват съществени промени в резолюцията и качеството на екрана.

Докато очакваме с нетърпение премиерата на iPhone 12, която ще стане факт на 13 октомври разбираме за следващото поколение на смартфоните. Популярният блогър Ice Universe разкри повече детайли за дизайна, който ще ни предложи iPhone 13. Оказва се, че Apple отново ще си партнират със Samsung в производството на ключови компоненти на устройството.

Това важи не само за OLED дисплеите, но също за уникални технологии като камера модулите, които могат да се вграждат в екрана. Samsung инвестират сериозни средства, за да представят смартфон с този дизайн. Въпреки това технологията им няма да намери място в следващия им флагман, Samsung Galaxy S30, който ще видим през първото тримесечие на 2021г.

 

 

Най-вероятно първите устройства на компанията с камери вградени в дисплея могат да бъдат Samsung Galaxy Z Fold 3 или Galaxy Note 30, които ще видим през третото тримесечие на 2021г. Невъзможността на компанията да произведе достатъчно камера сензори за своите устройства е гаранция, че iPhone 13 вероятно ще има традиционен OLED екран.

Аpple ще спазят традицията да включват Notch прорез в горната част на смартфоните, където са разположени важни сензори, включително и селфи камерата. Това е важно и за 3D системата за лицево разпознаване, която се използва от Face ID функцията на iPhone.

Все пак iPhone 13 ще има Notch прорез с по-малък размер в горната част на дисплея и така ще осигурява малко повече пространство на потребителите, съобщава BGR. Няма да е изненадващо, ако този ефект се постига с редуцирането на TrueDepth сензорите. Тепърва ще научаваме повече детайли за подобренията, които ни очакват в iPhone 13.

 

Oще от Digital: Как ще изглежда iPhone 13 и той ли ще е смартфонът с най-висока цена в историята на Apple (Видео)