Qualcomm изненадаха доста потребители и анализатори с премиерата на процесора Snapdragon 675, която стана факт преди няколко седмици. Този чип е фокусиран към смартфоните от средния клас и е създаден да заеме своето място между Snapdragon 670 и Snapdragon 710 архитектурите на компанията. Новият процесор е произведен с 11-нанометрова технология, за разлика от 10nm процес на другите два изброени чипа и е базиран на последната четвърта генерация Kryo ядра.

 

В интернет бяха публикувани детайли от бенчмарк резултати на непознат смартфон, който е първия модел попадал в Geekbench, който работи с Qualcomm Snapdragon 675. Припомняме ви, че процесора има осем Kryo 460 ядра с работна честота от 2GHz, които са допълнени и от Adreno 615 графичен чип, предаде PocketNow. Последните данни разкриват, че новата архитектура на Qualcomm реализира резултат от 2267 при Single-Core тестовете, като стойността се увеличава до 6103 при Multi-Core.

 

Toва означава, че на теория Snapdragon 675 ще предложи по-висока производителност от Snapdragon 710. Най-добрият вариант е да изчакаме до премиерата на няколко устройства с този процесор на пазара, за да разберем как се справя в реални условия. Сегашната информация, обаче е гаранция, че Snapdragon 675 има какво да ни предложи и ще подобри допълнително работата на смартфоните от средния ценови клас, които ще работят с Android Pie.

 

Oще от Digital: Qualcomm обвиниха Apple, че са откраднали секретна информация и са я дали на Intel