ИзВече ви информирахме каква ще е цената на Sony Xperia XZ1 и Xperia XZ1 Compact в Европа. Официалната премиера на двете устройства ни очаква на IFA 2017. Технологичното шоу ще се проведе в Берлин между 1 и 6 септември. Броени дни преди представянето на смартфоните  в интернет се появиха снимки, които ни разкриват как ще изглежда Xperia XZ1. Ако изключим разликата в размерите Compact ще предложи идентичен дизайн, предаде gsmarena.

 

 

Новият смартфон ще има малко по-различна визия, в сравнение с Xperia XZ Premium. В задната част има един камера сензор, както и класическия бутон за нейното активиране от дясната страна на рамката. Другото впечатление, което виждаме от снимките е, че смартфона почти премахва рамките около дисплея. Целият корпус представлява съчетание между метал и стъкло, което по свой начин придава елегантен вид на устройството.

 

 

Sony Xperia XZ1 ще има 5.1" дисплей с Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела и ще се захранва от Snapdragon 835 процесор. В задната част ще е разположена 19-мегапикселова камера и се очаква устройството да работи с Android 7.1.1 Nougat. Батерията е със заряд от 3000mAh. Много скоро ще разберем какви ще са разликите между Xperia XZ1 и компактната версия на устройството.

 

 

Вижте как Android вече има 87.7% дял в глобалния пазар на смартфони