Стратегията на Samsung в пазара на смартфони от средния клас е фокусирана изцяло върху атрактивната Galaxy A серия. Компанията вече работи над две нови устройства, които носят имената Galaxy A20s и Galaxy M30s. В интернет бяха публикувани детайли, разкриващи и какви подобрения ще ни предложат смартфоните. Първият модел Samsung Galaxy A20s ще има 6.5" LCD дисплей с HD+ резолюция от 1520х720 пиксела при съотношение на екрана от 19:9.

 

За разлика от своя предшественик новият модел се захранва от Qualcomm Snapdragon 450 процесор вместо Exynos 7884. Другата разлика между устройствата е, че Galaxy A20s разполага с 4GB RAM и 64GB вградена памет. Потребителите могат да увеличат допълнително тази стойност със слот за microSD карта. Сензорът за пръстов отпечатък е разположен в задната част на Samsung Galaxy A20s. На гърба е позиционирана тройна задна камера.

 

 

Основнатаната камера е с 13МР резолюция и е допълнена от 8MP UltraWide и 5MP Depth сензори, а батерията е със заряд от 4000mAh. Селфи камерата е 8МР, като потребителите ще избират между три цвята: Green, Black и Red. В същото време Galaxy M30s е бюджетно предложение с 6.4-инчов дисплей и 5830mAh батерия. Смартфонът също ще има три камери в задната част, където ни очаква и сензор за пръстов отпечатък. Все още няма данни за цената.

 

Oще от Digital: Как ще се казват новите 5G смартфони на Samsung