Google работят усилено над следващите смартфони от серията Pixel, които ще са достъпни на пазара през есента. Сега разбираме, че предстоящите модели ще се казват Google Pixel 3a и 3a XL, както и данни за част от подобренията им. Тук е момента да отбележим, че това ще са първите устройства, които ще работят с Android Q. Дизайнът на новите модели ще бъде сходен с визията на сегашната генерация смартфони Pixel, информира CNet.

 

Голямата разлика ще е използването на поликарбонатно покритите, а не стъкло в корпуса на Google Pixel 3a и 3a XL. Това е провокирано от желанието на Google да редуцират максимално цената. Очакванията са новите модели да имат същите камери, както Google Pixel 3, като на гърба ще е позициониран и сензор за пръстов отпечатък. Любителите на музиката със задоволство ще научат, че Google Pixel 3a и 3a XL, ще имат 3.5мм. аудио жакове. 

 

 

Дисплеите ще са с големина от 5.6 и 6" инча, като съотношението на екрана ще е 18.5:9. Новите модели ще имат минимални рамки около дисплея, но няма да предложат мощните високоговорители на Google Pixel 3. Отпред ще е позиционирана само една камера за селфита. Другите спецификации ще включват 4GB RAM, 64GB вградена памет, но също Qualcomm Snapdragon 710 процесор за Google Pixel 3a XL и Snapdragon 670 за Google Pixel 3a. Цената ще бъде осезаемо по-ниска от тази на настоящите модели от серията.

 

Oще от Digital: Как да инсталираме първата бета версия на Android Q