Корейският производител вече работи над иновациите, които ще намерят място в следващото им поколение смартфони от висок клас. Samsung искат да разполагат с достатъчно време, за да предложат най-доброто от света на технологиите на своите потребители.

Вече ви информирахме, че Samsung Galaxy S30 ще има селфи камера, която е вградена под дисплея. Тази характеристика ще позволи цялото пространство в предната част да бъде за безрамковия дисплей и ще допринесе за луксозния дизайн на смартфона. Сега разбираме повече информация за възможностите на предната камера, с която ще бъде оборудван Samsung Galaxy S30.

Съществува вероятно това да бъде първият смартфон от висок клас на Samsung, който има селфи камера вградена в дисплея. 

Въпросният сензор ще бъде с големина от 1/2" и също така ще включва оптична стабилизация на изображенията. За сравнение при Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+ и Galaxy S20+ Ultra се използват 1/3.2" и 1/2.65" камера модули, съобщавa mspoweruser.

Новият сензор ще позволи допускането на повече светлина да влезе в камерата, което на свой ред предлага по-добри възможности за снимане на изображения и видео клипове при ниска осветеност. 
 

 

Добавянето на оптична стабилизация към селфи камерата на смартфона се очертава като  другото водещо предимство на Samsung Galaxy S30.

Корейският производител експериментира със сензори с различна големина, включително и 1/2.55" модул. Въпросните прототипи имат резолюция, варираща между 12МР и 48МР. Дизайнерите на Samsung ще опитат да намерят оптималното съчетание между добри възможности за фотография и ултратънки размери на самото устройство.

Селфи камерата на Samsung Galaxy S30 вероятно ще поддържа и автофокус. 

Ако компанията успее да интегрира голям камера модул с двойна система за автофокус и оптична стабилизация на изображенията това може да подобри значително възможностите за снимане на устройството.

Samsung също така работи и над 150-мегапикселови камери за смартфони с технологията ISOCELL и няма да е изненадващо, ако видим подобен сензор в предстоящият им флагман. Има твърде много време до премиерата на Galaxy S30 и тепърва ще разбираме за новостите на устройството.

 

Още от Digital: Samsung ще продават ултратънките стъкла за гъвкави дисплеи на други производители