АMD провеждат финални тестове с два нови процесора Ryzen от второ поколение, които много скоро ще са на разположение за производителите. Двата чипа са разработени с идеята да консумират минимално количество енергия и така да гарантират оптимално дълъг живот на батерията. Имената на моделите е съответно AMD Ryzen 5 2600 E и Ryzen 7 2700E, като те ще предложат съответно шест и осем ядра, съобщава TechRadar.

 

Консумацията на енергия е 45 вата и за двата процесора. Работната честота на AMD Ryzen 5 2600 E е 3.1GHz, докато Ryzen 7 2700E оперира на 2.8GHz. Очаква се архитектурите да споделят повечето характеристики на Ryzen 5 2600X и Ryzen 7 2700X, които вече са достъпни на пазара. Все още няма информация какви Turbo Boost подобрения да ще видим в двете предстоящи архитектури, които допълнително ще разширят портфолиото от процесори на AMD.

 

 

Първите устройства с AMD Ryzen 5 2600 E и Ryzen 7 2700E ще са достъпи до края на есента, когато ще разберем повече детайли за чиповете. В следващите седмици компанията ще стартира продажбите на дънните платки B450, които ще са придружени от нови процесори Ryzen за компютри. Конкуренцията между AMD и Intel се очертава да е доста ожесточена в месеците, които стават до края на настоящата година.

 

Oще от Digital: AMD разкри плановете си в пазaра на поцесори до 2020г.