Официалната премиера на Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro се очаква да стане факт по време на специално събитие, което компанията ще проведе през октомври. Двата смартфона ще предложат редица подобрения и също така ще работят под управлението на процесора Kirin 980. Съществува голяма вероятност Huawei да представят официално архитектурата няколко седмици преди това, а именно на IFA 2018. Технологичното шоу ще се състои в Берлин между 31 август и 5 септември.

 

В интернет изтекоха данни, които разкриват част от характеристиките на Huawei Kirin 980. Както се очакваше това ще е процесор, който има осем ядра, като те ще са базирани на Cortex-А55 и Cortex-A77 чип дизайна. Четири от тях ще се грижат за ниската консумация на енергия, а останалите за високата производителност и ще имат работна честота от 2.8GHz, информира ITHome. Oчаква се новият процесор за смартфони на Huawei ще е произведен с усъвършенствана 7-нанометрова технология. 

 

 

Графичният чип ще осигурява до 50% по-висока производителност от Adreno 630, който използват смартфоните със Snapdragon 845 процесор. Преминаването към 7-нанометрова технология ще гарантира дълъг живот на батерията в бъдещите устройства с Kirin 980. Остава да се въоръжим с още търпение преди Huawei да представят официално процесора, за да научим повече детайли за подобренията, които ще видим в новия чип за смартфони на компанията.

 

Oще от Digital: Huawei ще използват все повече процесори на HiSilicon Technologies в смартфоните си през 2018г.