Google не са се отказали от идеята да представят наследник на очилата Glass и вече провеждат усилени тестове с новия модел. Предстоящото устройство няма да използва Intel Atom процесор, както оригиналния модел, а вместо това ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 710. Това е осемядрен чип, който е произведен с усъвършенствана 10-нанометрова технология и ще бъде допълнен от 3GB RAM. Дизайнът ще бъде сходен с първата версия на очилата. 

 

Тестовият прототип на Google Glass 2 работи с Android 8.1 Oreo, но също така включва Wi-Fi и Bluetooth свързаност. Няма да е изненадващо, ако финалната версия предложи и поддръжка за 4G мрежи, съобщава mspoweruser. Тук е момента да отбележим, че данните са за Enterprise Edition версията на Google Glass 2, която е разработена специално за корпоративните потребители. Официалната цена на устройството се очаква да бъде от порядъка на $1500. 

 

 

 

Компанията си партнира с брандове като DHL, Volkswagen, Samsung и General Electric, на които доставя директно смарт очилата. Служителите им могат да използват гласа си и командата "ОК Google", за да виждат клипове, диаграми и документи директно пред очите си. По този начин се спестява ценно време и допълнително се улеснява работата им. Официалната премиера на Google Glass 2 вероятно ще стане факт преди лятото на 2019г. Допълнително ще разберем какви ще са другите подобрения.

 

Oще от Digital: Google тайно тестват новата версия на очилата Google Glass