HMD Global са доста активни от началото на годината досега. Компанията също така подготвя премиерата на още един смартфон с поддръжка на 5G. Това е Nokia G50 5G, който отново привлича вниманието ни. Устройството вероятно ще бъде представено на пазара още преди края на годината. С наближаването на премиерата научаваме нови детайли за смартфона.

Този път френското подразделение на компанията публикува част от спецификациите на Nokia G50 5G. Новият модел ще има селфи камера вградена в малък отвор в централната част на екрана. В задният корпус е позициониран модул с три камери и допълнителна LED светкавица.

Oсновната камера ще поддържа 48-мегапикселова резолюция. Засега няма детайли за характеристиките на другите сензори на Nokia G50 5G.

 

 

Компанията обещава дълъг живот на батерията, както и версии с 4GB RAM и 64GB/128GB вградена памет. Бързата скорост на работа вероятно ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 480 5G процесор, който предлага добри възможности за гейминг, както и 5G свързаност. На пазара ще се продават поне две цветови конфигурации в Blue и Sand нюанси.

Цената на Nokia G50 5G ще бъде от порядъка на $280, което ще го превърне в най-достъпният 5G смартфона на компанията. HMD Global скоро ще потвърдят датата на официалната премиера и кога  ще стартират продажбите на Nokia G50 5G нa европейския пазар.

 

Още от Digital: Nokia отчитат печалба от €351 млн. през второто тримесечие на 2021г.