Huawei Mate 30 Pro ще предложи впечатляващи възможности за фотография и ще е оборудван с четири задни камери. Двата основни обектива на смартфона ще поддържат 40-мегапикселова резолюция и сега разбираме още повече детайли за възможностите им. Единият от тях ще има четворен RYYB филтър, както при P30 Pro, но ще е с по-големи размери от 1/1.55" инча. Втората 40МР камера ще използва широкоъгълен обектив, предаде gsmarena.

 

Това ще бъде 1/1/7" сензор, който е със същата големина, както основния обектив на Huawei Mate P30 Pro. По този начин смартфона ще предложи едни от най-добрите възможности за снимане при липсата на слабо осветление. Двата основни 40-мегапикселови сензори на гърба ще са много по-големи от тези, които се използват от Samsung Galaxy S10 и Galaxy Note 10. Можем да очакваме отново камерите да са с логото на Leica.

 

 

По този начин Huawei ще спази традицията да предложи най-доброто на любителите на мобилната фотография с предстоящия си флагман. Huawei Mate 30 Pro ще разполага и с 8-мегапикселова телефото камера, като това е същия модул, който е използван в P30 Pro. Допълнителни софтуерни оптимизации и алгоритми с изкуствен интелект ще подобряват работата на камера сензорите в устройството. Официалната премиера се очаква през октомври.

 

Още от Digital: Huawei Mate 30 ще е първия смартфон с камера технологиите "Сine Lens" и "Matrix Camera"