Republic of Gamers (ROG) е един от най-популярните брандове за геймъри в световен мащаб. Аsus предлагат разнообразие от хардуерни решения и аксесоари, но също и атрактивна серия от геймърски смартфони. Последният представител на гамата се казва Asus ROG Phone 3 и продължава да бъде едно от най-мощните устройства с Android, което можете да откриете на пазара.

Тайванският производител ще продължи със същата стратегия и ще реализира премиерата на следващия си геймърски смартфон през лятото. Миналогодишният модел дебютира през юли, като според някои анализатори е възможно неговия наследник да се появи по-рано от очакваното. Вече ви съобщихме, че геймърският смартфон Аsus ROG Phone 5 ще има нов дизайн.

Това ще е само едно от подобренията, в допълнение към стандартния ъпгрейд в хардуера и камерите. Любопитна подробност е, че Asus ще пропуснат цифрата "4" и ще представят геймърския смартфон като ROG Phone 5, заради суеверие в Китай. което носи щастие.

 

 

Нови детайли за смартфона разкриват, че в задната част ни очаква интеграцията на Dot Matrix дисплей, по подобие на Lightning Armor аксесоара за ROG Phone 3. Логото на Asus ROG на гърба ще може да се персонализира от потребителите. Функцията Aura Lightning позволява да се променят цветовите теми на този символ и със сигурност ще е застъпена в ROG Phone 5.

Камера модула на гърба изглежда идентично с този на Аsus ROG Phone 5, като отпред отново ще има двойни високоговорители. Според непотвърдена информация ще видим 6.78-инчов OLED дисплей, който е допълнен от две батерии със заряд от 3000mAh. Едва ли има съмнение, че Asus ROG Phone 5 ще работи под управлението на Android 11.

Устройството ще предлага 65W система за бързо зареждане и вероятно ще използва 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 888 процесор, допълнен от поне 12GB RAM. Все още не знаем датата на официалната премиера на ASUS ROG Phone 5.

 

Oще от Digital: Google искат да въведат единен стандарт за геймърските смартфони с Android