Само броени часове ни делят от специалното събитие, на което Huawei ще представят смартфоните Nova 5, Nova 5 Pro и Nova 5i. Китайският производител също така ще реализира премиерата и на процесор от средния клас, който ще се казва Kirin 810. Архитектурата се разработва като наследник на Kirin 710 и ще бъде произведена с усъвършенствана 7-нанометрова технология, информира GizmoChina.

 

Huawei Nova 5, Nova 5 Pro и Nova 5i ще са първите смартфони, които използват този чип. Поканата за събитието е допълнена от слогана "Key To The Future", с който ще бъде промотиран процесора. Любопитното е, че това ще е първия чип от серията Kirin 8xx. Tрябва да отбележим също, че премиерата на Kirin 810 ще превърне Huawei в единствения производител на Android с два 7-нанометрови процесора.

 

 

За разлика от своя предшественик ще е базиран на по-добра технология на TSMC и ще e оборудван с по-мощен графичен чип, както и осем ядра. Очакваните характеристики ще изправят Kirin 810 в директна конкуренция с популярния Qualcomm Snapdragon 730. Новият процесор е създаден, за да позволи на компанията да разшири своя пазарен дял в изключително конкурентния сегмент на смартфоните от средния ценови клас.

 

Oще от Digital: Шефът на Huawei потвърди, че търговските санкции ще костват на компaнията $30 млрд.