Intel Coffee Lake е името на предстоящо поколение процесори, което ще наследи сегашните Kaby Lake архитектури. Официалната премиера на първите чипове от серията ни очаква в началото на следващата година. Докато видим първите устройства с тях на пазара разбираме интересни детайли за първите три процесора Coffee Lake. Представителите на новата серия са произведени с усъвършенстван 14-нанометров производствен процес, съобщава DigitalTrends.

 

Според първоначалните данни компютрите с Coffee Lake ще гарантират с до 30% по-висока скорост на работа, спрямо Kaby Lake, но и ще консумират по-малко енергия. Данните разкриват, че Core i3 конфигурациите ще имат четири ядра, докато Core i5 и Core i7 моделите ще са шестядрени. Най-мощният процесор Coffee Lake ще работи на тактова честота от 4.2GHz при Single-Core режим и на 3.9GHz, когато са активирани всичките ядра. Трите нови чипа могат да се конфигурират с 2400MHz DDR RAM модули.

 

Двата по-бързи процесора от серията консумират 95 вата енергия, а при третия модел тази стойност е 65 вата. Много е вероятно Intel да изтеглят премиерата им още в края на настоящата година, за да се конкурират по-успешно с новите AMD Ryzen процесори. При всички положения ще е много интересно да разберем повече детайли за първите представители на Coffee Lake платформата. Ако те са достъпни на идентична цена, както AMD Ryzen това ще изостри значително конкуренцията в пазара на компютри.

 

Вижте как първите Intel Core i9 процесори ще се казват Skylake-X