Докато милионите фенове на Samsung очакват с нетърпение премиерата на 5G версията на Samsung Galaxy S10 разбираме нови детайли за следващия им флагман от висок клас. Компанията ще продължи традицията да представя по два премиум модела в началото и края на годината, като втория от тях става част от ориентираната към бизнес потребители серия Galaxy Note 10. От SlashGear публикуваха нова информация, от която научаваме какви ще са част от ключовите технически спецификации на смартфона.

 

Дизайнът на устройството ще наподобява Galaxy S10+, като вероятно размера на Super AMOLED дисплея ще е от порядъка на 6.6 или 6.66 инча. Самият панел ще поддържа поне QHD+ резолюция и ще може да възпроизвежда над 16 млн. цвята при съотношение между корпуса и тялото от над 89%. Очакванията са Galaxy Note 10 да e с разделителна способност от 3040х1440 пиксела и ще осигурява плътност на пикселите от приблизително 505 ppi. Устройството ще е съвместимо и с новата генерация стилуси на Samsung.

 

 

Високата производителност ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 855 процесор, като някои от версиите ще се продават и с Exynos 9820. Оперативната памет ще е поне 6GB. В задната част ще е разположена четворна камера с 16МР, 12МР телефото и 12МР широкоъгълни обективи, които са допълнени и от ToF 3D сензор. Отпред вероятно ще видим съчетание от 10MP/8MP селфи камери. Премиерата на Galaxy Note 10 ще стане факт през август или септември, като тепърва ще разбираме повече детайли за смартфона.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy Note 10 и Galaxy S11 няма да имат 3.5мм. аудио жакове