HMD Global провеждат тестове с няколко нови устройства с Android, чиято премиера ни очаква в следващите месеци. Обект на множество спекулации през последните седмици е модел, който се разработва с кодовото име "Daredevil." Вече ви информирахме, че Nokia разработват смартфон с 48-мегапикселова задна камера и Waterdrop дизайн. Нови данни публикувани от gsmarena разкриват, че "Daredevil" всъщност ще бъде представен на пазара като Nokia 5.2.

 

Наследникът на Nokia 5.1 ще предложи редица премиум функции, които да го отличат от другите устройства с Android в средния ценови клас. От компанията искат да предоставят повече функции от най-скъпия сегмент, но на по-изгодна цена. По този начин се надяват да провокират интереса на повече потребители към Nokia 5.2. Taка например устройството ще е оборудвано с оптика на Zeiss, което досега бе запазена характеристика единствено за флагманите на Nokia.

 

 

Другите иновации на Nokia 5.2 ще включват по-добър дисплей с технологията PureDisplay, както и поддръжка на аудио технологията OZO. Смартфонът ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 660 процесор, а батерията ще е със заряд от 3500mAh. Дисплеят ще поддържа Full HD+ резолюция, като операционната система вероятно отново ще е Android One. На този етап това са всички детайли, с които разполагаме за предстоящия модел на компанията.

 

Още от Digital: Nokia ще представят два смартфона с поддръжка на 5G през лятото