LG искаха да използват мобилния конгрес в Барселона, за да представят официално смартфона V60 TninQ 5G. След като MWC 2020 бе отменен заради корона вируса се наложи компанията да променя своята стратегия. Премиерата на устройството вероятно ще стане в следващите седмици. Смартфонът попадна в базата данни на бенчмарк тестовете Geekbench, което ни разкрива малко повече детайли за LG V60 ThinQ 5G. Пълното име на модела е LM-V600N, като LG V50 ThinQ 5G се разработваше като LM-V500N.

 

Според информацията устройството очита 898 точки при Single-Core тестовете, както и 3266 при "Multi-Core". Най-интересното е, че дънната платка, с която работи смартфона е описана като "Kona", което е кодовото име на Qualcomm Snapdragon 865 процесора, съобщава gsmarena. Това е архитектурата, с която ще работят почти всички премиум устройства с Android през 2020г. Освен бързата скорост на работа и дългия живот на батерията Qualcomm Snapdragon 865 предлага и поддръжка на 5G технологията.

 

 

В долната част ще има USB Type-C конектор и 3.5-милиметров аудио жак. LG V60 ThinQ 5G ще предложи Waterdrop Notch дисплей, който вероятно ще е със 6.6" диагонал. На гърба ще има четворна задна камера, а батерията ще с мощност от 5000mAh. Oперационната система ще е Android 10, като LG ще представи и нова серия атрактивни аксесоари заедно със смартфона. Засега не разполагаме с информация за другите спецификации. Официалното представяне на LG V60 ThinQ 5G може да стане още преди края на следващия месец.

 

Oще от Digital: LG очакват да генерират приходи от мобилнaта си дивизия до края на 2021г.