Дългоочакваната серия смартфони на компанията е обект на доста спекулации през последните седмици. Премиерата на Huawei Mate 40 ни очаква през септември, като сега разбираме допълнителни детайли за техническите спецификации. Новите данни са генерирани от скрийншот, който потвърждава някои от най-интересните подобрения, които ще ни предложи Mate 40. 

Предстоящият флагман на Huawei ще се захранва от Kirin 9000 процесор, който ще поддържа 5G технологията и вероятно ще бъде произведен с 5-нанометрова технология. Високата производителност ще се гарантира от 8GB или 12GB RAM модули. Потребителите ще могат да избират между конфигурации на смартфона, които имат 128GB, 256GB или 512GB вградена памет.

Както се очаква сензора за пръстов отпечатък ще бъде вграден в самия дисплей, като е предвидена поддръжка за система за бързо зарежданe. Компанията отново ще използва извити дисплеи с висока резолюция, в които има малък отвор за селфи камерата. Стандартната версия ще е с 6.4" размер, докато Pro модела ще е 6.7-инчов.

 

 

Китайският производител ще предложи и сериозни ъпгрейди по отношение на камерата в новите си устройства. В задната част ни очаква голям модул с квадратна форма, където ще бъдат разположени четири отделни сензора. 

Huawei Mate 40 ще има лазерен автофокус и 3D ToF сензор, докато Mate 40 Pro ще привлича вниманието с перископска камера, която ще предложи впечатляващи възможности за фотография. Все още не знаем дали камерите на този модел ще поддържат 5х оптично приближение на Huawei P40 Pro или десетрактното мащабиране, което предлага Huawei P40 Pro+.

Смартфоните вероятно ще предложат и по-добри батерии. Остава само да разберем кога ще бъде официалната премиера на Mate 40 и каква ще бъде европейската цена. Toва ще бъдат последните устройства, които използват Kirin процесори, тъй като Huawei няма да могат да произвеждат чиповете след 15 септември, заради санкциите на американското правителство. 

 

Още от Digital: Huawei Mate 40 ще се продава в четири варианта