Дългоочакваната премиера на смартфоните Huawei P30 и P30 Pro ще се проведе на 26 март в Париж. Двата модела ще допълнят впечатляващия Huawei Mate X като флагманите на компанията за 2019г. Новите смартфони ще предложат сериозни подобрения в дисплея и камерите, както и сензор за пръстов отпечатък, който е вграден в екрана. Няколко седмици преди прeмиерата шефът на Huawei бе забелязан на публично място, носейки в ръката си Huawei P30 Pro.

 

 

Самото изображение е качено в неофициален блог на Huawei в Германия, придружено от текста "Ричард Ю го направи отново. Виждате ли го?". Шефът на Huawei може да видите вляво на снимката, която показва черна версия на смартфона и неговите три задни камери. Референцията "отново" в текста към изображението е свързана с IFA 2018, на което високопоставени служители на Huawei бяха снимани с Huawei Mate 20 Pro, който бе представен шест седмици по-късно.

 

 

Новият смартфон се очаква да предложи съчетание от 7-нанометров Kirin 980 процесор, 8GB RAM и 128GB вградена памет. Батерията ще е със заряд от 4200mAh и ще предложи функция за безжично зареждане. Операционната система е Аndroid 9.0 с интерфейса EMUI 9. Тройната задна камера на Huawei P30 Pro се очаква да поддържа технологията ToF 3D. Премиерата ще стане факт само след няколко седмици, когато ще разберем и каква ще е цената на европейския пазар.

 

 

Oще от Digital: Шест полезни трика за Huawei смартфони