Остават броени месеци до премиерата на Samsung Galaxy S8 и в Интернет вече започнаха  да се появвяват снимки на дългоочакваният модел на компанията. Този път снимката е предоставена от добре познатите на всички slashleaks. Както вече писахме, новият смартфон от висок клас на Samsung се очаква да има извит от двете страни дисплей, по подобие на Galaxy S7 edge. Корейският производител през последните две години налага усилено този дизайн в своите устройства. През 2017г. ни очаква интересна промяна в стратегията на Samsung, защото на пазара ще се продава единствено извита версия на Galaxy S8. Това означава, че потребителите няма да могат да си купят конфигурация с традиционен дисплей.

 

Последните данни разкриват още интересни детайли за подобренията, които ще видим в дългоочаквания смартфон. Eдната версия на Samsung Galaxy S8 ще е с диагонал от 5.7 инча, а другата ще има още по-голям 6.2-инчов дисплей. Съотношението между дисплея и рамката ще е над 90%, което е доста впечатляващо постижение. Единствено новият Xiaomi MI MIX може да се похвали с по-високо съотношение Screen-to-Ratio от 91.3%. Оказва се, че ще се наложи да се въоръжим с още търпение, за да видим за първи път дългоочаквания Galaxy S8. Samsung няма да го представят на технологичното изложение MWC 2017, а вместо това ще проведат собствено събитие на 18 април.

 

Друга интересна промяна, която ни очаква в Samsung Galaxy S8 е включването на сензор за пръстови отпечатъци директно в самия дисплей. Новият смартфон ще е оборудван с основна камера с два отделни обектива, която може да прави снимки с качество, което е близко до това на DSLR фотоапаратите. На този етап не знаем дали този сензор ще е произведен от Samsung LCI дивизията или ще бъде създаден от друга компания.

 

Новият смартфон ще се превърне в първото устройство в тази пазарна ниша, което има 8GB оперативна памет. Samsung вече представиха подобни модули за мобилни устройства с технологията LPDDR4 DRAM. Включването на този компонент заедно с бързия процесор ще превърне високата производителност в едно от най-сериозните предимства на Galaxy S8. Компанията подготвя и още една изненада за потребителите. Предстоящият смартфон ще е базиран на UFS 2.1 стандарта за флаш памет, гарантиращ много по-висока скорост за четене и запис на информацията, в сравнение с UFS 2.0.

 

Масовото производство на смартфона ще започне през март. Samsung вече са се свързали със своите доставчици на компоненти и очакват да разполагат с 10 млн. броя на Galaxy S8 в деня на неговата премиера. По този начин компанията се надява да отговори подобаващо на високото търсене към новия си смартфон от висок клас. Корейският производител успя да продаде около 10 млн. броя Galaxy S7 през първия му месец на пазара. Логично е Samsung да очакват да го направят отново с Galaxy S8.

Вижте как Samsung Galaxy S8 ще може да се използва като настолен компютър