Apple взеха нетрадиционното решение да продават iPhone 12 без да включват зарядни устройства в комплекта. Мотивите на компанията са, че повечето потребители разполагат с няколко продукта от iOS екосистемата. Това означава, че най-вероятно вече имат зарядно, което могат да използват в новите смартфони.

Всеки потребител може лесно да се сдобие с този аксесоар, като го купи от официалните търговски магазини на Apple. Повечето хора възприеха този ход като поредния опит на компанията да генерира приходи от популярността на марката iPhone. Независимо от това Аpple нямат никакво намерение да променят своята стратегия.

Първоначално Samsung не пропуснаха възможността да се пошегуват със своя конкурент. В интернет се появиха рекламни материали и скрийншотове, които акцентират върху факта, че Samsung Galaxy Note 20 се продават със зарядни устройства и слушалки. След това, обаче изненадващо за мнозина Samsung прецениха, че е добра идея да последват примера на Apple с предстоящата си серия премиум смартфони.

 

 

Припомняме ви, че Samsung Galaxy S21 ще дебютира през януари. Това е опит на компанията да се конкурира по-успешно с iPhone 12 и другите флагмани с Android. Aко планирате покупка на смартфоните е добре да знаете, ще трябва да отделите бюджет за зарядно и слушалки.

Сега разбираме за поредното потвърждение, че именно това ще бъде стратегията на Samsung. Според информация oт ANATEL, което е бразилската комисия за комуникация всичките представители на Galaxy S21 няма да се продават с тези два ключови аксесоара.

Документацията свързана с регистрирането на търговската марка в страната включва и текст, който изрично уточнява, че зарядните устройства няма да бъдат част от комплекта на Galaxy S21. Конкретните модели, за които става въпрос са GH59-15106A, GH59-15107A и GH59-15403A.

Най-вероятно Samsung ще заложат на същата стратегия в други държави, включително и на европейския континент. Това означава, че ще трябва да отделите собствени средства за покупка на зарядно и слушалки.

 

Oще от Digital: Нови снимки разкриват дизайна на Samsung Galaxy S21