Не случайно наричат Apple феновете "сектанти". Също както феновете на автомобилите BMW, те са пристрастени към любимата си марка и веднъж започнали да използват продуктите ѝ, трудно преминават към други марки и дори смятат това за измяна на принципите си. Същите тези фенове с трепет очакват всяко следващо поколение на любимият си iPhone и следят всички новини около него.

Специално за тези фенове на Apple iPhone е и тази статия на Digital.bg, в която ще споделим с вас подробности за новите iPhone 12, които изтекоха изненадващо в Интернет пространството. 

 

 

Течът на информация идва от Twitter профила на доказалият се като достатъчно достоверен инсайдър Jon Prosser. Той не дава конкретна информация, кой е източникът му на информация, но цялостно споделя това което знае за прототипите на Apple.

Двата основни модела са iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, съответно с моделни абревиатури D53P и D54P. От публикацията се разбира, че първият притежава 6.1" дисплей, доколкото при Max версията дисплеят е с по-голям 6.7-инчов диагонал. Предвид, че в теча на информация няма снимки, а само графики, за дизайна на новите айфони не се знае много. 

Стилизирано виждаме квадрат с 3 камери и допълнителен сензор, но къде точно върху гърба на телефоните ще се намира той, не се знае. Предположението е да бъдат горе в ляво, а не централно горе, както при други популярни брандове. За корпуса на iPhone 12 се предполага, че ще бъде направен от неръждаема стомана, подобна на тази при някои по-стари, но доказали се като надеждни модели на Apple. 

От времето преди това в което се притесняваме, че изпускайки смартфона си, целият му стъклен корпус ще стане на сол. Pro и Pro Max ще бъдат 5G и ще използват при хардуера си процесори Apple A14 Bionic.

 

 

При двата други модела които Apple ще представи през годината, нямаме конкретни имена, а само с моделни абревиатури - D53G и D52G. Можем само да предполагаме, какви са моделите, които ще стоят зад тях. За моделите се предполага, че ще имат алуминиеви корпуси с по две камери върху гърба. Това неминуемо ще се отрази и върху цената, която със сигурност при тези два модела ще е значително по-ниска от тази на iPhone 12 Pro и iPhone Pro Max.

Познавайки добре философията и традициите на Apple, основната премиера на новите им устройства трябва да се състои през есента на тази година.

Още от Digital.bg: Как да отключим смартфона си с пръстов отпечатък и лицево разпознаване, когато сме със защитна маска и ръкавици