Аpple винаги са обръщали специално внимание на камерите в своите смартфони. Неслучайно iPhone има съществен принос за възможностите на мобилната фотография. Водещите производители на Android вече използват периксопски камери в своите флагмани, като засега Apple се въздържат от технологията. iPhone 13 също няма да има модули от този тип.

Все пак компанията планира да използва перископска камера в следващото поколение на смартфоните. Тази функция ще е ключова характеристика на iPhone 14 Pro Max, но е възможно да намери интеграция и в другия премиум модел от iPhone 14 серията. Нови данни на PatentlyApple ни съобщават, че компанията вече е патентовала на свое име подобна камера.

 

 

Технологичният гигант е регистрирал на свое име двуцифрен брой патенти, които са насочени да подобрят възможностите за снимане на iPhone. Гъвкавата структура на перископските камери вероятно ще наложи допълнителни промени във вътрешната структура. Предимствата на технология, обаче вече провокират вниманието на Apple.

Тази иновация е неизменна част от смартфоните с Android. Със сигурност Apple ще опитат да предложат нещо различно с iPhone 14 Pro Max и първата камера с технологията в iPhone.

 

Още от Digital: Всички модели iPhone 14 ще имат 120Hz LTPO OLED дисплеи