Дългоочакваното събитие, на което Apple ще представят новите си смартфони ще се проведе на 15 септември. Четирите представители на iPhone 13 серията ще засилят сериозно конкуренцията през последните седмици от календарната година. За първи път потребителите ще могат да се възползват от предимствата на 120Hz LTPO OLED дисплеи.

Екраните на iPhone 13 ще са произведени от Samsung и ще могат да опресняват съдържанието два пъти в секундата. Аpple са се погрижили да оптимизират всеки един ключов компонент, за да превърнат смартфоните в хит на пазара. Това важи за камери, батерия, но също така се очаква премиум версията да предложи 1 терабайт памет.

Докато очакваме да стартират продажбите разбираме интересни детайли за iPhone 14. Следващата генерация на смартфоните ще има още по-впечатляващи характеристики, като премиерата по план трябва да бъде през есента на 2022г.

 

 

Популярният блогър Джон Просър публикува няколко 3D рендъра, които разкриват как биха изглеждали следващите флагмани на Apple. Според него компанията ще премине към използването на титаниево покритие с плосък заден корпус. Една от съществените разлики ще е свързана с камерата, която няма да е по-дeбела от самия гръб на смартфоните.

По този начин Apple ще премахнат традиционния Camera Bump, който отличава от няколко генерации смартфоните с бранда iPhone. Teхнологичният гигант обмисля да премахне Notch-a в дисплея, който ще бъде заменен от малък отвор за селфи камерата. Face ID системата ще продължи да се използва и от iPhone 14.

Рендърите показват, че бутоните за регулиране на звука отново имат заоблена форма. Аpple не планират да се откажат от своя конектор за сметка на USB  Type-C през 2022г.

 

Oще от Digital: Apple увеличават с 20% продукцията новите модели iPhone през 2021г.