Двойните задните камери се превръщат в неизменна характеристика на модерните смартфони. Всички водещи производители предлагат разнообразни устройства с тази функционалност на пазара. Израелската компания Corephotonics eдва ли ви е позната, но тя привлече вниманието на технологичната индустрия, тъй като обвини Apple, че са нарушили техните патенти. В случая става въпрос за технологията използвана в двойните камери на iPhone 7 Plus и iPhone 8 Plus, предаде Engadget.

 

Oт Corephotonics твърдят, че са се свързали с Apple, за да обсъдят възможностите за съвместно партньорство, но молбата им е била отхвърлена. Toва обвинение е доста по-комплицирано, отколкото звучи на пръв поглед. От една страна Apple имат собствени патенти в сферата на двойните камери, но от друга е възможно те да са базирани на технологиите на Corephotonics. При всички положения това може да доведе до поредица от дела и дълги съдебни битки.

 

Ако Apple вече са отказали да уредят спора с Corephotonics e много вероятно да не се съгласят да платят, за да сложат край на обвиненията. Важно е да отбележим, че израелската компания от много време разработва подобни технологии и от години си партнира с производители като OmniVision и Samsung Electro-Mechanics. При всички положения ще е много интересно да разберем как ще се развие този конфликт и какво мнение ще вземат съдебните власти по този казус.

 

Вижте какви предимства има двойната камера при смартфоните