Apple отново ще трябва да влезе в съда. Израелската компания Corephotonics е подала иск срещу Apple с обвиение, че е нарушила няколко нейни патента с двойните камери в сегашните модели на iPhone, съобщава GizmoChina.

 

Според Corephotonics двете компании са преговаряли още от 2012 г. насам. През това време израелската компания е дискутирала в подробности модули за двойни камери с инженери на Apple. През 2012 г. тя им е дала и достъп до телефото лещи, а през 2014 г. и достъп до тестови устройства, лещи, софтуерен симулатор и други прототипи. Според подадения иск цялата тази информация е била в основата на разработката на двойните камери на сегашните iPhone-и.

 

Corephotonics казва, че първият нарушител е iPhone 7 Plus, следван от iPhone 8 Plus. Компанията смята, че и двата телефона използват технология за увеличение на изображението, която използва нейни патенти. Тя е потърсила правата си още през ноември 2017 г., както и след това през април 2018 г. Това ще е третото дело и за настоящите модели на iPhone. Конкретните искания остават в тайна, а Apple все още не е коментирала случая.

 

Още от Digital: Смартфоните iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max ще бъдат представени на 10 септември