Copenhagen Wheel е името на уникален продукт, който може да се превърне в най-голямата иновация в сферата на велосипедите за всички времена. Всъщност под това име се крие колело, което може лесно да се добави към гумата на всеки велосипед и да го превърне в електрически хибрид. Така можете да изкачвате стръмни улици без да правите допълнителни усилия да въртите педалите, тъй като Copenhagen Wheel използва вече генерираната от вас енергия, за да го направи,

 

 

По този начин не само, че няма да се изморявате, но и ще стигнете доста по-бързо до желаната от вас локация. Copenhagen Wheel е специален проект на учени от MIT и градската управа на Копенхаген, който е един от най-развитите градове за велосипедисти в цял свят, предаде Mashable. Използването на смарт колелото дори би ви позволило да изпреварите хората с автомобили на много места в натоварените градски условия, дори когато изкачвате. 

 

 

Уникалният продукт изисква от вас единствено да премахнете задната гума на своя велосипед и да я замените с Copenhagen Wheel. В предната част на рамката има поставка, на която да оставите и свържете смартфона, за да можете да контролирате спирачките и ускорението, както и да заключите от разстояние велосипеда си. Copenhagen Wheel е създадена да промени изцяло представата ви за начина, по който се движите в градски условия. Цената е $1500.

 

Вижте какво представлява елегантният електрически велосипед Espin Flow