Със сигурност сте гледали поне веднъж филмите за Хари Потър. Там имаше какви ли не магии и магически предмети, като един от тях бе вълшебна шахматна дъска по която фигурите се движат сами. По всичко личи, че през 2019г. технологиите се превръщат в магия, защото компанията InfiVention Technologies представи в Kickstarter много интересен проект, носещ името Square Neo.

Това е шахматна дъска по която фигурите се движат сами и можете да играете както срещу компютъра в нея, така и срещу противник на разстояние посредством мрежова игра. Игрите онлайн могат да се правят и директно на смартфон или таблет, посредством фирмено приложение. Дори да не можете да играете шах, Square Neo може да ви научи, защото има вграден персонален треньор, който включва 30 различни умни програми с различно ниво на сложност. Дъската може да възпроизвежда партиите на известни гросмайстори, от които да се учите. След завършване на всяка игра, Neo сам подрежда отново фигурите за следваща партия.

 

 

Умната дъска се захранва посредством Li-Ion батерия с 2200mAh заряд, който е достатъчен за около 50 игри. Продажбите на Square Neo се очаква да стартират в средата на 2020г., като цената му ще варира от $119 до $149 за различните версии.

 

Прочетете още: 9 нови приложения на Google, които си заслужава да пробвате