Samsung подготвя доста нововъведения за новия Samsung Galaxy S8. Едно от тях ще е асистентът с изкуствен интелект Bixby, който ще конкурира Google Now, Siri, Cortana и др. Една от основните разлики на Bixby ще бъде, че още от самото начало той ще може да работи с 8 различни езка, съобщава SlashGear.

 

Очаква се Bixby да използва английски, китайски и корейски. Останалите езици все още не са уточнени. Китайският език е един от най-сложните и ако действително е наличен в Bixby от самото начало, това може да привлече доста внимание.

 

Освен това виртуалният асистент ще има и някои допълнителни полезни функции. Една от тях ще бъде разпознаване и превеждане на текст чрез камерата на телефона. Друга функция ще бъде разпознаване на предмети, отново чрез камерата на телефона. Тя ще бъде практична за хората с увреждания. За сега Samsung не е коментирала дали действително планира тези функции да бъдат чат от Bixby. Очаква се да има повече яснота по време на Mobile World Congress 2017 в Барселона в края на месеца.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy S8 и S8 Plus ще имат 3250mAh и 3750mAh батерии