Вече ви информирахме как Samsung потвърдиха, че изкуствения интелект на Galaxy S8 ще се казва Bixby. Новата услуга се очертава като една от най-интересните характеристики на дългоочакваните смартфони. Samsung нямат търпение да изчакат до премиерата, която ще се реализира на 29 март и представиха официално виртуалния асистент. Компанията сподели и детайли за начина, по който ще функционира услугата, както и устройствата, които ще могат да работят с нея. Както се очакваше Galaxy S8 моделите ще са първите, които ще могат да се възползват от софтуера с изкуствен интелект.

 

 

Корейският гигант не планира да я ограничи единствено до смартфоните и ще я оптимизира за своите смарт телевизори и джаджите с платформата Интернет на нещата. Това означава, че всички умни уреди в домовете ни, които са произведени от компанията в даден момент ще получат ъпдейт към Samsung Bixby, предаде VentureBeat. Смартфоните Samsung Galaxy S8 ще имат специален бутон, който ще позволи на собствениците им само с едно докосване да активират услугата. След това с гласови команди те ще имат възможността да откриват информацията, която искат. 

 

 

Bixby ще е в състояние да извършва всяка една команда в мобилните приложения и също така ще разбира контекста на думите, за да ни предоставя най-подходящите отговори. Заявките на потребителите ще се обработват от облачната услуга на Samsung, което означава, че докато имате достъп до интернет ще можете да работите с Bixby. Фактът, че услугата ще намери място в телевизори и други джаджи е сигурна гаранция, че компанията вижда бъдещето на индустрията в технологиите с изкуствен интелект.

 

 

Вижте как Samsung Galaxy S8 ще се продава в три цвята от 21 април за €799