Онлайн веригите като Amazon са добър начин да намерим различни продукти на изгодна цена. Платформите от този тип са особено подходящи за откриване на използвани джаджи като смартфони и фотоапарати. Може да не ви се е налагало да купувате памет карта от интернет, но определено можете да откриете доста добри предложения. Основният проблем при продажбата  са личните данни на потребителите и много от нас дори не се замислят.

 

Научни специалисти от University of Hertfordshire финансирахa проучване, което показва, че две трети от памет картите съдържат информация за предишните си собственици. Неприятното е, че дори да се постараете да изтриете всички лични данни за себе си не е трудно външен чове да възстанови информацията, която сте съхранявали. Дори не е нужно да си купува платен софтуер, тъй като могат да го направят безплатно, информира TechRadar. 

 

 

Конкретното проучване обхваща 100 памет карти и се оказва, че информацията в 36 от тях дори не е изтрита от бившите им притежатели. Други 29 карти са били форматирани, но това не е пречка новите им собственици да възстановят предишната информация съхранявана в тях. Едва 25 от тестваните карти са форматирани правилно с програма, която не позволява да се възстановят файловете запазени в тях и тези данни определено са доста притеснителни.

 

Още от Digital: Как да изберем подходяща SD карта памет според нашите нужди