Tайванският производител потвърди за неочаквана промяна в ръководната структура. НТС са назначили на позицията главен изпълнителен директор Ив Метре. Той ще наследи на този пост досегашния шеф Шер Уанг, който ще продължи да има важна роля в НТС, но вече в качеството си на председател на борда на директорите. Водещ акцент в работата му ще бъде откриването, разработването и въвеждането на нови технологични иновации в портфолиото на компанията.

 

Новият главен изпълнителен директор досега работеше в Orange, които са един от най-големите телекомуникационни гиганти в световен мащаб. Кариерата му в компанията започва още преди 14 години, като последната позиция, която Ив Метре заемаше е на изпълнителен вицепрезидент, отговарящ за "Потребителското оборудване и партньорствата". Преди да започне работа в Orange е част от Thomson Multimedia, където допълнително придобива професионален опит.

 

Назначението на Ив Метре ще положи изцяло нова ера в еволюцията на компанията, където фокуса ще е върху 5G мрежите, изкуствения интелект и виртуалната реалност, предаде Engadget. Платформата Vive Reality ще започне да има все по-голямо значение за бъдещата стратегия на компанията. От HTC ще продължат да инвестират сериозни средства, за да създадат най-разнообразната екосистема от VR решения в технологичната индустрия.

 

Още от Digital: HTC ще се фокусират върху смартфоните от среден клас и технологиите с виртуална реалност през 2020г.