Apple в продължение на месеци работят над официален iTunes клиент за компютрите с Windows. Ако очаквате с нетърпение премиeрата на приложението е добре да знаете, че iTunes вече може да се изтегли от Microsoft Store. Toва е положителна новина за собствениците на устройства с Windows 10 S, които не разполагат с възможността да теглят софтуер извън онлайн магазина. Новата версия на iTunes предлага всички функционалности като стрийминг в Apple Music и синхронизиране на съдържание с iPhone, информира WindowsCentral.

 

Aко използвате десктоп приложението на iTunes имайте предвид, че Microsoft Store версията ще го изтрие от компютъра, но ще запази всичките ви настройки и плейлисти. Новото приложение ще позволи на много повече хора да използват iTunes. Oт Microsoft разработват Windows 10 S като алтернатива на Chrome OS, която е предназначена за бюджетни устройства и за образователните институции по цял свят. Възможността да изтеглим iTunes е важно допълнение към тази екосистема, която не позволява инсталиране на софтуер извън Microsoft Store.

 

 

Премиерата на приложението ще улесни значително работата на всички собственици на устройства с Windows 10, които разполагат с iPhone. Само преди няколко месеца същото се случи и със Spotify, които също са водещо име в сферата на стрийминг услугите и оптимизираха своята платформа за Windows. По всичко личи, че конкуренцията между Spotify и Аpple Music за привличане вниманието на потребителите ще продължи с пълна сила и в следващите месеци, които остават до края на годината.

 

Oще от Digital: Новата версия на iTunes позволява отново да инсталирате приложения от компютъра на смартфона