Празничният сезон в края на годината е чудесна възможност да се сдобиете с ново мобилно устройство, тъй като повечето продукти на най-големите компании в сектора се продават на промоционални цени.

 

Любопитно: Смартфонът или компютърът е ключът към успешното пазаруване на Черния петък

 

Именно заради това последните седмици от 2018г. са подходяща възможност да зарадвате себе си или любимия си човек с покупката на по-мощен и елегантен смартфон, аксесоари за смартфони или лаптоп.

 

Полезно: 5 изгодни смартфона, които си заслужава да купите преди Черния петък

 

Черният петък е интересна концепция, която намира все по-силно приложение и на българския пазар, което ви предоставя още повече възможности да се сдобиете с нова джаджа на достъпна цена.

 

 

1. Как се появява Черния петък

Идеята за подобно събитие се появява първо във Филаделфия, САЩ, но постепенно се разраства и обхваща цялата страна. Промоционалните цени на устройствата на Черния петък привличат вниманието и на други държави през годините и това е причината той да започва да се „чества“ и на територията на ЕС. Този ден поставя началото на коледното пазаруване, когато всички потребители са необичайно активни, като много работодатели дори дават почивен ден на своите служители, за да могат да се възползват от ексклузивните предложения, които ги очакват на този ден.

 

2. Какво се случва на този ден

Съвременното интернет общество допълнително популяризира идеята за Черния петък в глобален мащаб и все повече потребители очакват с нетърпение този ден. Статистическите данни показват, че през миналата година промоционалните оферти и изключително ниските цени на продуктите са генерирали продажби от над $19.3 млрд., което е доста впечатляващо. Едва ли е изненада, че най-посещаваните търговски вериги на този ден са Amazon и eBay, но постепенно тази идея обхваща и други физически магазини в глобален мащаб.

 

 

3. Как българските търговци отбелязват Черния петък

България е една от европейските държави, която започна да отбелязва тази традиция и да привлича вниманието ни с достъпни оферти на някои от най-популярните мобилни джаджи на пазара. Търговските вериги и онлайн магазините в страната ни също се възползват от тази инициатива и в последните две години отбелязват подобаващо Черния петък с най-различни промоционални оферти. За разлика от САЩ, обаче на нашия пазар датите, в които те са достъпни са различни за всяка една от тях.

 

В крайна сметка това едва ли има значение, като се има предвид, че можете да си купите нов смартфон или таблет на изгодна цена. Ако се нуждаете от смартфон, който работи бързо, има впечатляваща камера, добър дизайн и може да се купи на достъпна цена ви съветваме да обърнете внимание на Smartfonix.

 

Оригинална идея за подарък - Tiny Star mini - най-малкият Dual SIM телефон в света

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix