Част I - Историята на Apple iPhone – Началото, Първото поколение, iPhone 3G и 3GS

Част II - Историята на Apple iPhone – 4, 4s, 5, 5c и 5s

 

Apple iPhone 6

Смартфонът с който определено iPhone порасна най-много…във всяко едно отношение е 6-цата. Тук дизайна претърпя градивна промяна, а дисплея на основната версия достигна цели 4.7”. Резолюцията му е 1334x750 пиксела, а съотношението на страните 667:375. Apple A8 централният процесор е 64-битов и работи с тактова честота 1.4 GHz.

 

 

Надграден е и моушън компресора до версия M8. Графичният процесор е PowerVR GX6450. Това е първият iPhone който предлага 128GB вградена памет. Новостите при камерата са две - налична е оптична стабилизация на изображението и при видео вече може да се снима кадансово с 240 fps.

 

Apple iPhone 6 Plus

Заедно с 6 на 19.09.2014г. в продажба влиза и големият му вариант iPhone 6 Plus. Той има увеличен до 5.5" дисплей с резолюция 1920x1080 пиксела и съотношение на страните 16:9. Това е първият Full HD смартфон на Apple.

 

От тук съвсем логично батерията е нараснала до 2915 mAh, спрямо 1810 mAh при iPhone 6. Те водят съответно до 12ч и 11ч. време за Wi-Fi браузване с едно зареждане. Това са и единствените разлики между двата смартфона.

 

Apple iPhone 6s

Това е последният фейслифтов модел на iPhone, който Apple представиха преди броени дни. Визуално, той не е претърпял почти никаква промяна спрямо 6. Но материалът от който е направен е по-различен и по-здрав. Следователно, 6s вероятно няма да се огъва при носене в джобове както предшественика си. Като нов цвят, вече Apple предлагат открито дамският розово злато. Като основни характеристики дисплея няма промяна, но технологията на тъчскрина е надградена, както и протекторното покритие.

 

 

Следствие на изброените, корпусът е станал една идея по-дебел. Основната камера вече е 12MP с 1.22µ, апертурата остава същата - f/2.2. Тази камера е и първата в редиците на Apple което може да записва 4K видео и едновременно с това да прави снимки с 8MP качество. След толкова дълъг застой при предните камери, най-накрая 6s получава ъпгрейд. Той има на разположение 5 MP с Full HD 1080p качество на видеото.

 

 

Процесорът очаквано е Apple A9 с 64-битова архитектура и M9 motion coprocessor. RAM паметта вече е 2GB. Капацитетът на Li-Po батерията е спаднал до 1715 mAh, но това не е оказало отрицателно влияние на времето за разговор което е14 часа.

 

Apple iPhone 6s Plus

Също както миналогодишния iPhone 6 Plus, и през 2015-та 6s излиза заедно с увеличена версия. 6s Plus е с почти същите характеристики, както 6s, но с размерите на 6 Plus. Разликата е единствено, че камерата му има оптична стабилизация, а батерията е 2915 mAh.

 

 

Вече сме ставали свидетели на стотици интересни телевизионни реклами на iPhone. Повечето от тях са запомнящи се и имат заигравка с различни екстри на смартфоните. Най-удачната рекламна стратегия на Apple обаче е така нареченото "продуктово позициониране". Било то в снимки в интернет, клипчета в Youtube или дори филми. Всъщност дружбата между калифорнийската компания и киното варира още от самото начало. В нощта на Оскарите на 25.02.2007г., светът става свидетел на първата телевизионна реклама на iPhone. Нейната продължителност е точно 30 секунди и тя е с наслов “Hello”. В клипа индиректно взимат участие редица известни актьори, включително и два анимационни образа. Какъв по-добър завършек можем да изберем за нашата видео история на iPhone. Нека видим рекламата.

 

Вашето мнение

Ако нашата видео поредица с историята на iPhone ви е била интересна и я смятате за полезно, ще се радваме я споделите с приятелите си. Малко по-долу можете да оставите своят коментар, забележка, похвала или препоръка.