Аpple вече са започнали работа над следващия си смартфон от висок клас, който ще ни предложи редица промени свързани с дизайна и хардуера. Една от интересните функционалности, с които се експериментира е възможността iPhone XI да може да захранва с енергия по-големи устройства като например лаптопи. Концепцията е доста интересна и ще улесни значително потребителите, които използват едновременно няколко високотехнологични джаджи.

 

Компанията е патентовал метод, който описва зарeждането на лаптоп от смартфона. За целта iPhone XI ще бъде поставен в специален корпус, което позволява докато тече захранването да се използва като функционален тракпад, съобщава SlashGear. Идеята на Apple е да предоставят много повече възможности на бизнес потребителите, които вече са отделили средства за iPhone, iPad или MacBook от висок клас. Зареждането се стартира с натискането на един бутон.

 

 

 

Подобна функция ще е най-полезна за хората с динамично ежедневие, на които им се налага да пътуват често. Опцията да заредите лаптопа от мобилното устройство е практична и веротно ще се хареса на бизнес потребителите. Големият въпрос остава дали Apple XI ще е единственият смартфон, който я поддържа или този инструмент ще е достъпен и в другите модели от новата серия. При всички положения можем да кажем, че компанията полага много усилия, за да разграничи своите смартфони от конкурентните предложения на производителите с Android.

 

Oще от Digital: Какви подобрения ни очакват в камерата на iPhone XI