Вече ви информирахме, че новите смартфони на Apple ще се казват iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. Данните за имената са от кода на iOS 11, с която ще работят устройствата. Сега разбираме за още една интересна характеристика, която ще видим в iPhone X. Очаква се дългоочаквания смартфон да се захранва от шестядрен процесор A11 Fusion. Две от ядрата ще се грижат за високата производителност, а останалите четири ще са енергоспестяващи. Още по-любопитното е, че в iPhone X и шестте ядра ще работят едновременно.

 

Припомняме ви, че Apple не са представяли смартфон досега, при който повече от две ядра са активни по-едно и също време. Tова означава, че iPhone X ще предложи сериозно подобрение, в сравнение с A10 Fusion процесора на iPhone 7. При него работятедновременно само ядрата, които се грижат за консумацията на енергия или тези, грижещи се за оптималната производителност. Новият процесор A11 Fusion ще предложи съчетание от четири Mistral и две Monsoon ядра.

 

В началото на годината ви информирахме, че Аpple ще сменят Lightning конектора с USB Type-C в бъдещите си смартфони. Сега обаче информацията идва от кода на iOS 11 и дава индикация да очакваме поддръжка на USB Type-C. Включването на подобен конектор определено ще се хареса на много хора и ще позволи на iPhone X да е съвместим с доста повече аксесоари. Очаква се новите смартфони да предлагат още опция за безжично зареждане. Премиерата е на 12 септември в новия кампус на Apple.

 

Вижте как да гледаме на живо премиерата на iPhone 8 (iPhone X)