Юбилейният iPhone 8 няма да е единственият нов смартфон на Apple, който ще видим през тази година. Инженерите на компанията работят усилено над второто поколение на бюджетния iPhone SE. Oчаква се новият модел да бъде представен официално на WWDC 2017 конференцията с разработчиците, която започва на 5 юни. В интернет се появи снимка разкриваща, че iPhone SE (2017) ще има по-елегантен дизайн от предшественика си.

 

Задният корпус ще замени металното покритие със стъкло, информира GizmoChina. Според непотвърдена информация Apple са използвали Ion-X стъкло, а това е същия материал, от който е произведен Apple Watch Sport. Toва стъкло е по-гъвкаво, по-леко и по-евтино от сапфира, но е по-уязвимо на драскотини. Изборът на Ion-X не е случаен, тъй като iPhone SE (2017) ще се продава на по-ниска цена. Камерата и LED светкавицата в задната част са разположени във вертикална посока.

Припомняме ви, че при първия iPhone SE те бяха позиционирани хоризонтално. Все още не разполагаме с информация за техническите характеристики на новия смартфон. На WWDC 2017 конференцията ще видим нови версии на iOS и macOS, но също умен високоговорител с поддръжка за услугата Siri. Ще трябва да се въоръжим с oще търпение, за да разберем какви други подобрения ни очакват в iPhone SE (2017).

 

Вижте защо Apple все още поддържа толкова високи цени на iPhone