Вече ви информирахме, че iPhone 8 ще се зарежда безжично и ще е водоустойчив. Премиерата на юбилейния смартфон на Apple е едно от най-очакваните събития в технология гигант през втората половина на 2017г. В интернет се появи информация, разкриващи ключова характеристика на камерата на iPhone 8. Според данните устройството ще е в състояние да записва видео с 4K резолюция, но вече със скорост от 60 кадъра в секунда. Това важи както за основната, така и за селфи камерата в предната част.

 

Припомняме ви, че iPhone 7 и iPhone 7 Plus също поддържат 4K видео, но са ограничени до 30 кадъра в секунда и могат да снимат в тази резолюция само със задната камера. Юбилейният iPhone 8 също така ще се възползва от новия HEVC формат на Apple, който редуцира големината на файловете, съобщава 9to5mac. Това ще позволи на потребителите да съхраняват повече видео клипове с 4K резолюция на смартфона и да се възползват максимално от тази функционалност.

 

Поддръжката за 4K видео с 60 кадъра в секунда не е предназначено само за любителите на мобилна фотография. Очаква се камерата на iPhone 8 да използва добавена реалност и 60fps функцията в задната камера ще гарантира по-прецизно проследяване и респективно по-качествена AR среда. iPhone 8 ще предлага и нов Smart Mode режим на снимане, както и Apple Pаy поддръжка за Face ID. По всичко личи, че камерата ще превърне новия смартфон в едно от най-добрите устройства за фотография на пазара.

 

Вижте как iPhone 8 ще струва $1100 според JP Morgan