Foxconn е компания, която произвежда голяма част от електронните компоненти на най-популярните мобилни устройства на пазара включително тези на Samsung и Apple и скоро придоби пълен контрол над Sharp. Една от големите причини за тази сделка е нейното желание да инвестира в разработването на AMOLED дисплеи за мобилни устройства във фабриките на своя партньор. В момента това е технология, която Samsung използва и също така доминира производството на тези панели, тъй като те гарантират по-наситени цветове, по-добър контраст, по-тънки размери и по-добра резолюция, информира Digitimes. 

 

Oще по-интересното е, че тя е поела поръчки за производство на панели, които ще станат част от новото поколение смартфони на Apple, което е доста интересно. Според данните специална фабрика на Sharp ще бъде ангажирана с разработването на дисплеи за iPhone 7, тъй като те имат много предимства пред LCD моделите, които масово се използват в индустрията. Анализаторите очакват ръст в продажбите им в следващите години, който ще им позволи да захранват от сегашните 1.1% устройства на пазара до около 13.2% в края на десетилетието. 

 

По всичко личи, че това е технология, която ще набира голяма популярност в следващите години и е един от ключовите фактори за сделката между Foxconn и Sharp. Японският производител ще се опитва да използва тази технология, за да подобри финансовото си състояние и отново да започне да печели приходи, както в предишното десетилетие. Предстои да видим кака ще се развива тази идея за в бъдеще и дали тяхното сътрудничество ще гарантира по-добри продукти за нас потребителите.

 

Вижте какви са реалните мотиви на Foxconn за сделката със Sharp